Denna vecka hugger vi in på en personlig favorit tillsammans med ett fruktigt och smakrikt portugisiskt vin, Periquita.
Veckans vintips - Periquita Original >>
Till detta vin lagar jag en fantastisk rätt som lite kommit i skymundan mot storebror hamburgaren men som är minst lika god, om inte godare. Sloppy Joe är smakrik och fylld med rökig pulled pork som vägs upp av en fräsch coleslaw. Perfekt rätt till vinet som behöver lite kraftigare mat för att balansera rätt. För er som känner att Pulled Pork verkar komplicerat kan jag meddela att det är precis raka motsatsen. Ge köttet lite kärlek precis i början, släng in det i ugnen och glöm bort det i några timmar, svårare än så är det inte. Ett tips om du vill bjuda på detta är att göra köttet dagen innan eller på morgonen. Perfekt att ta fram och bara värma på innan middagen serveras.
Så här gör du:
- Stek köttet hårt runt om så de får mycket yta och lägg i en ugnssäker form eller en gjutjärnspanna.
- Blanda alla torra ingredienser och gnid köttet. Skär lök och vitlök i mindre bitar och lägg runt om köttet. Tillsätt bbq sås och öl sätt på lock eller folie. Kör in i ugnen på 125C i mellan 3-5h eller tills köttet enkelt går att dela med en gaffel.
- Häll vätskan som blir kvar från köttet i en kastrull och koka ner till en tjockare sås. Riv sönder köttet med två gafflar och tillsätt den nerkokta såsen och blanda runt.
- Skär ner morot, rödkål, vitkål och grönkål i fina tunna strimlor. Orkar du inte skära kan du använda rivjärn till morot och osthyvel eller potatisskalare till kålen. Blanda med creme fraiche och senap och smaka av med salt, peppar och lite citronjuice.
- Stek brödet i lite smör eller rosta i ugn. Lägg på alla ingredienser och hugg in.
Klicka här för att skriva ut receptet >>