Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
SÖNDAG 28 APRIL 2024
Dagens namn: Ture, Tyra
Grattis alla 115 medlemmar
som heter Ture, Tyra
Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

Spara i dina favoriter

En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

Så här gör du:

  1. Skiva löken i strimlor och lägg i panna med en klick smör. Stek på medelhög värme tills löken fått lite färg. Smaka upp med en nypa socker, salt, rosmarin och lökpulver och stek vidare tills löken nått önskad färg. Spara till senare.
  2. Stek kantarellerna i smör tills de fått fin färg. Smaka upp med salt.
  3. Blanda majonnäs med riven parmesan, smaka upp med lite mer vinäger och salt.
  4. Dela färsen i fyra lika stora delar och rulla till stora köttbullar. Platta till bullarna så mycket du kan till en platt burgare. Den ska vara så tunn som möjligt. Stek i het panna med lite olja och salta och peppra på ovansidan. Vänd och lägg på en skiva ost på varje köttpuck. Stek tills osten smält. Köttet ska vara genomstekt. Lägg en puck på den andra så det blir en dubbelburgare.
  5. Rosta brödet i ugnen eller i brödrost. Smeta på lite majonnäs på botten, på med sallad, köttet och toppa med lök, svamp och mer majonnäs på locket. Tryck ihop och hugg in.

Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>​

Ingredienser

Vintips till detta recept: Big Bossy Jane >>

Receptet är för två personer.

  • 400 gr högrevsfärs
  • 1 gul lök
  • 1 näve kantareller eller annan svamp
  • 4 msk majonnäs (hemgjord eller Hellman´s)
  • ½ dl fint riven parmesan
  • Cheddarost
  • Burgarbröd av bra kvalité
  • Romansallad eller isbergssallad
  • Lökpulver
  • Rosmarin
  • Nypa socker
  • Smör att steka i

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Andra populära erbjudanden

Smart Senior
Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

Smart Senior
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Smart Senior
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.