Julmaten vet jag att du löser själv så därför tänkte jag ge dig lite inspiration till Nyårsmiddagen.
Denna läckra råbiff serverar jag som förrätt och är både supergod och fin att titta på. En krispig lökring fylld med fint kött, picklad lök, dijonmajonnäs, pepparrot och smörgåskrasse och körvel. Mycket smak och olika texturer. Alltid när man friterar lök är det bra att lägga den i mjölk innan. Detta göra man för att löken ska få en lite mildare ton samt att mjöken också bryter ner lökens fibrer en aning. Detta gör att löken inte bränns på samma sätt utan får en mildare och mer rostad ton vid tillagning. Denna gång gör vi ju en panering runt löken men om du får för dig att göra rostad lök eller vitlök någon gång så är detta helt rätt metod också. Lägg i mjölk, torka av och fritera eller rosta i ugn. Supergott tillbehör till såväl korv med bröd som till råbiff eller andra rätter.
Så här gör du:
- Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Hacka schalottenlöken fint och lägg i lagen. Låt ligga minst 1 timme.
- Blanda majonnäs med dijon, vinäger och smaka upp med salt.
- Skär köttet i kuber. Precis innan servering smakar du upp köttet med lite salt, svartpeppar och fint riven pepparrot.
- Skär löken i 1,5 cm tjocka skivor. Ta de största skivorna och dela försiktigt ner löken i dess olika lager. Ta det största lagret och lägg i kall mjölk 30 min. Blanda ca 2 dl vetemjöl med en tsk salt. Ta upp löken och doppa det i vetemjöl, därefter doppa i vispat ägg och därefter i panko. Fritera på ca 160C tills gyllene. Lägg på papper för att torka lite.
- Fyll löken med kött, tillsätt majonnäsen, picklade löken, och toppa med krasse och körvel.