Hummertoast med hummercapuccino | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
FREDAG 26 APRIL 2024
Dagens namn: Teresia, Terese
Grattis alla 91 medlemmar
som heter Teresia, Terese
Hummertoast med hummercapuccino

Hummertoast med hummercapuccino

Spara i dina favoriter

Detta underliga år börjar snart lida mot sitt slut. Därför vill jag ge er det bästa sättet att avsluta året på, en lyxig hummertoast som serveras med en hummersoppa.

Till denna rätt rekommenderar jag en fantastiskt krispig Riesling från Österrike i Domäne Wachau.

Förrätten som jag själv kommer äta på nyår är en fullpoängare. Den eleganta men smöriga toasten med den fräsha och hummerstinna soppan till är ett härligt sätt att äta mat på. Man tar en tugga av toasten, sköljer ner och förstärker smakerna med lite soppa och knyter ihop hela rätten med en sipp av vinet. Perfekt om du frågar mig. Det bästa är också att mycket går att förbereda dagen innan eller på morgonen vilket ger dig mer tid åt sällskapet vid bordet. 


Så här gör du:

  1. Knäck hummern och töm den på allt kött. Spara skalet och lägg köttet på ett fat och ställ in i kyl, spara till senare.
  2. Knäck skalen i mindre bitar och fräs i lite olivolja i en kastrull några minuter. Tillsätt morot, lök, vitlök och halva fänkålen skuren i mindre bitar samt tomatpuren. Låt fräsa med några minuter. Tillsätt vin och låt koka några minuter. Tillsätt vatten och hummerfond och låt sjuda i 20-30 min. Sila buljongen och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Koka ner fonden till en stark koncentrerad smak. Tillsätt grädden och låt koka ner till en lite tjockare konsistens. Smaka av med salt vid behov samt ev lite cayennpeppar och du vill ha i lite hetta.
  3. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Skiva tomaten tunt och lägg i lagen. Låt ligga minst 30 min.
  4. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin och lägg i iskallt vatten. Spara till senare. Innan servering häller du av vattnet och skakar den snabbt i en handduk eller med handen så den blir torr.
  5. Blanda parmesan med majonnäs, rör om och smaka av med lite vitvinsvinäger och salt.
  6. Skär bort kanterna på brödet och stek i smör tills gyllene. Lår vila på papper.
  7. Skär hummern i mindre bitar. Smält lite smör och dra av från plattan. Tillsätt hummern, hackad dill och rivet citronskal och rör runt.

Lägg hummern på toasten, toppa med parmesanmajonnäs, picklad tomat, isad fänlål, löjrom och krasse. Skumma soppan med en stavmixer och servera.

Nu återstår det för mig att önska er alla ett Gott Nytt År och en god fortsättning, så hoppas jag att vi hörs även 2021.

Markus | Swedishfoodie

 

Ingredienser

Vintips till detta recept - Domäne Wachau Riesling >>

Receptet är för två personer som förrätt.

1 st hummer
2 st rostbröd
1 liten fänkål
1 dl majonnäs (hemgjord eller Hellman´s)
1 dl fint riven parmesan
3 st små gula eller gröna tomater
1 kruka dill
1 krasse
1 st lök
1 st morot
1 st vitlöksklyfta
1,5 dl vitt torrt vin
2 msk hummerfond
4 dl vatten
1 msk tomatpuré
1-2 dl vispgrädd
Lite löjrom
1 citron
Smör
1 dl ättika
1 dl socker
1 dl vatten

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Andra populära erbjudanden

Smart Senior
Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

Smart Senior
Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

Smart Senior
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Smart Senior
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.