Res i köket med kokböcker!

Res i köket med kokböcker!

Tips på kokböcker som inspirerar i hemmatider.

Är du en av dem som tillbringar mer tid i köket nu? Men längtar du samtidigt iväg, till andra breddgrader? Annika på Smart Senior tipsar om två kokböcker som kulinariskt får dig att resa i smaken och om en kokbok som får dig att njuta av våra svenska mattraditioner.

Smaker från Vietnam – en familjehemlighet av Kim Thúy

Om du gillar asiatisk mat men tröttnat på tunga curryrätter borde du läsa den här pärlan med Vietnam i matfokus! Vietnamesiskt kök har en lättare touch och innehåller inte sällan fräscha ingredienser som risnudlar, ingefära, mynta, salladslök och lime. I kokboken Smaker från Vietnam berättar Kim Thúy, med rötter i Vietnam, om sina vietnamesiska favoriträtter på ett unikt sätt. Varje kapitel utgår nämligen från hennes mammas och mostrars särskilda paradrätter. Mellan recepten för goda nudelbowls, sautérätter och perfekta såser till vårrullar dyker fina anekdoter och finesser om matlagning fram. En riktigt varm feelgod kokbok där du känner myllret från de vietnamesiska gatorna och köket!  

Le bakbok – matbröd & söta bröd av Sébastien Boudet

Den franske bagaren Sébastien Boudets genuina bakning är det nog många som känner till. Missa därför inte hans bibel Le bakbok, en hjärtlig receptsamling av smarriga bröd och bakverk. I den här boken kan man verkligen känna de franska influenserna och förflyttas till Frankrikes mysiga boulangerier för en stund. Citronpaj, franska munkar, klassiska franska toast  varför inte ge sig an ett försök att baka dem? Eller receptet på den svensk-franska tigerkaka för den delen. Många av recepten i boken har Sébastien gjort tillsammans med sina barn, vilket skvallrar om att bakningen är lättillgängliga för alla.

Morberg lagar husmanskost av Per Morberg

Känner du dig ändå sugen på svensk mat vill jag slå ett slag för den här klassikern! Morberg lagar husmanskost är rätt och slätt en oumbärlig kokbok att ha hemma. Charmen med Morberg är hans devis om att laga mat med så få, men rätt ingredienser som möjligt. Med lätthet lär han ut konsten att laga enkel och utsökt svensk mat så som sjömansbiff, fläskpannkaka och fisksoppa. Och missa inte guldkornen i slutet av boken där han guidar i såstillagning, syltmakning och inläggning av grönsaker. Sidor att hundöra och återkomma till genom livet!

Ta del av erbjudandet

Inte medlem än? Bli det idag!

Som medlem i Smart Senior får du tillgång till över 400 seniorrabatter och pensionärsrabatter för 55plus, seniorer och pensionärer. Exempel på rabatter du får tillgång som medlem i Smart Senior:

  • 25% rabatt vid köp av kompletta par glasögon hos Synoptik
  • Medlemsförsäkringar från If
  • Rabatt hos Bilprovningen
  • Unika medlemsresor
  • Mängder av rabatter hos olika reseföretag

Bli medlem idag >>

Andra populära erbjudanden

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >