Mat & vin med Carl Jan Granqvist i Ramundberget

Mat & vin med Carl Jan Granqvist i Ramundberget

På denna unika Smart Seniorresa får du under några dagar uppleva Härjedalens vackra fjällvärld i Ramundberget tillsammans med Carl Jan Granqvist, några av oss på Smart Senior och andra härliga femtiofemplussare. En unik resa med fokus på god mat, dryck och härligt sällskap i en fantastisk miljö. Boka senast sista november och vinpaket ingår (värde ca 2 000 kr).

Detta är resan för dig som gillar god mat och goda viner i härlig gemytlig fjällmiljö. En njutningsressa för alla, oavsett om du vill åka skidor i spår och backar eller dom du hellre har skor på fötterna och njuter av promenader och lugna stunder framför en öppan brasa.

Redan på morgonen när vi vaknar utvilade efter en god natts sömn känner vi en spänning och förväntan. Vi vet nämligen att kvällarna kommer att bli något alldeles extra! Vår ciceron som är med på resan – Carl Jan Granqvist komponerar kvällens trerättersmeny och kombinerar med passande viner för att vi skall få den fulländade matupplevelsen.

Utöver Carl Jans middagar bjuds vi även på vinprovning i Ramundbergets mysiga vinkällare. Med Carl Jans erfarna smaklökar letar vi oss fram till våra egna favoriter. 

En av kvällarna slår vi oss ned i brasrummet, kanske med något gott att dricka. Där får vi lyssna och roas av Carl Jans kåserier.

Även dagtid har vi givetvis mycket att se fram emot! Vi gör bland annat ett besök till Härjedalens Fjällmuseum där vi får en guidad visning med personlig guide. Tillsammans ger vi oss ut på fjället* där vi får njuta av riktiga fjäll, våffla med myrbär (hjortron) och riktigt kok-kaffe.

För de aktiva tar vår egen ”Smart Senior-Mathias” med de som vill på en pistvisning. Mathias har tillbringat många vintrar i Ramundberget och kan guida både mer eller mindre vana skidåkare nerför pisterna.

Sen finns givetvis hela omgivningen tillgänglig för en mysig promenad i härligt vinterlandskap. Om du är sugen att ta en tur på längdskidor eller köra några åk i pisten så har du allt serverat precis utanför hotellet. 300 km längdpår och pister med gott om natursnö. Det du behöver finns att hyra i Ramundbergets välsorterade sportbutik/Topsport.

Efter en heldag i den friska krispiga fjälluften är det skönt att komma in och bara koppla av en stund innan middagen. Njut i Fjällgårdens relaxavdelning och låt kroppen få mjukas upp med ett dopp i poolen och en stund i bastun. Föredrar du att läsa en god bok i skenet av brasan, eller ta en öl tillsammans i goda vänners lag, så finns många gemensamhetsutrymmen att välja bland. På Ramundbergets Fjällgård kan du känna dig som hemma och bara njuta. Ramundberget ligger vid vägs ände, här tar vägen slut och är omgivet av riktiga fjäll!

Lugnet, tystnaden, magiska vyer, snötäckta fjäll, trevligt resesällskap och god mat och goda viner!

*Beroende på väder och vind.

Medlemspris

(bokningsavgift 1 000 kr/person)

Pris:
Medlemmar: 13 900 kr/person (dubbelrum)
Icke medlemmar: 15 900 kr/person
Tillägg för enkelrum 1 000 kr, totalpris 14.900 kr (debiteras på slutfakturan).

Bor du långt från Stockholm finns det möljighet att bo på hotell i Stockholm natten före avresa och vid hemresa. Det finns ett begränsat antal platser för detta. Kontakta Mathias (kontaktuppgiftern nedan) så ordnar han ditt hotellrum.

Resedatum: 9-13 februari 2020

Avreseort: Stockholm, City Terminalen med möjlighet att ansluta på flertal orter på väg till Ramundberget. För de som eventuellt vill ordna sin egen transport till Ramundberget går det självklart bra även det. 
Här hittar du hållplatser för bussen >>

Detta ingår i priset:

 • Bussresa från Stockholm t/r
 • Boende i dubbelrum på Ramundbergets Fjällgård (enkelrumstillägg 1 000 kr)
 • Välkomstdrink ankomstkvällen
 • Frukostbuffé alla dagar
 • 3-rätters middagar 
 • En 3-rättersmiddag som komponerats av Carl Jan Granqvist 
 • Vinpaket, värde 2 000kr (ingår för alla som bokas senast sista november)

Aktiviteter som ingår i priset:

 • Guidad visning av Härjedalens Fjällmuseum
 • Kåserier med Carl Jan Granqvist
 • Vinprovning med Carl Jan Granqvist
 • Ölprovning med öl från lokala Härjebrygg
 • Fjälltur med våffla, myrbär och kaffe/dryck
 • Pistvisning
 • Tillgång till spa, bastu och pool under hela vistelsen
 • Flera överaskningar som sätter guldkant på resan

Bokningsregler: 
1 000 kronor/pp betalas vid bokningstillfället. Slutbetalning ska ske senast 40 dagar före avresa, dvs 21 december 2019.

Vid avbokning tidigare än 40 dagar innan ankomst behåller vi anmälnings­avgiften. Från 40 dagar och fram till ankomstdag utgår ingen återbetalning. Inbetalda avgifter återbetalas ej. 

Här hittar du program för resan >>

Frågor
Har du några frågor om resan är du välkommen att kontakta Mathias, enklast via e-post: ramundberget@smartsenior.se eller via telefon 0700 - 525 246 (vardagar 9.00 - 16.00).

Lägg i varukorgen

Vad är Smart Senior & Smart Seniorrabatter

Som medlem i Smart Senior får du tillgång till unika seniorrabatter och pensionärsrabatter för 55plus, seniorer och pensionärer. Exempel på rabatter du får tillgång som medlem i Smart Senior:

 • 25% rabatt vid köp av kompletta par glasögon hos Synoptik
 • 20% rabatt på ditt abonnemang hos Tele2 (åldersgräns 60 år)
 • Medlemsförsäkringar från If
 • Unika medlemsresor
 • Mängder av rabatter hos olika reseföretag
 • Rabatt hos Bilprovningen

Bli medlem här >>

Andra populära erbjudanden

Guldpartners - Exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >