Mat & vin med Carl Jan Granqvist i Ramundberget

Mat & vin med Carl Jan Granqvist i Ramundberget

På denna unika Smart Seniorresa får du under några dagar uppleva Härjedalens vackra fjällvärld i Ramundberget tillsammans med Carl Jan Granqvist, några av oss på Smart Senior och andra härliga femtiofemplussare. En unik resa med fokus på god mat, dryck och härligt sällskap i en fantastisk miljö. Boka senast 31/10 och du får vinpaketet utan extra kostnad!

Redan på morgonen när vi vaknar utvilade efter en god natts sömn känner vi en spänning och förväntan. Vi vet nämligen att kvällarna kommer att bli något alldeles extra! Vår ciceron som är med på resan – Carl Jan Granqvist komponerar kvällens trerättersmeny och kombinerar med passande viner för att vi skall få den fulländade matupplevelsen.

Utöver Carl Jans middagar bjuds vi även på vinprovning i Ramundbergets mysiga vinkällare. Med Carl Jans erfarna smaklökar letar vi oss fram till våra egna favoriter. 

En av kvällarna slår vi oss ned i brasrummet, kanske med något gott att dricka. Där får vi lyssna och roas av Carl Jans kåserier. Vad han kommer berätta står skrivet i stjärnorna – bara vi som är med i rummet får veta…

Även dagtid har vi givetvis mycket att se fram emot! Vi gör bland annat ett besök till Härjedalens Fjällmuseum där vi får en guidad visning med personlig guide. Tillsammans ger vi oss ut på fjället* där vi får njuta av riktiga fjäll, våffla med myrbär (hjortron) och riktigt kok-kaffe.

För de aktiva tar vår egen ”Smart Senior-Mathias” med de som vill på en pistvisning. Mathias har tillbringat många vintrar i Ramundberget och kan guida både mer eller mindre vana skidåkare nerför pisterna.

Sen finns givetvis hela omgivningen tillgänglig för en msyigt promenad i härligt vinterlandskap. Om du är sugen att ta en tur på längdskidor eller köra några åk i pisten så har du allt serverat precis utanför hotellet. 300 km längdpår och pister med gott om natursnö. Det du behöver finns att hyra i Ramundbergets välsorterade sportbutik/Topsport.

Efter en heldag i den friska krispiga fjälluften är det skönt att komma in och bara koppla av en stund innan middagen. Njut i Fjällgårdens relaxavdelning och låt kroppen få mjukas upp med ett dopp i poolen och en stund i bastun. Föredrar du att läsa en god bok i skenet av brasan, eller ta en öl tillsammans i goda vänners lag, så finns många gemensamhetsutrymmen att välja bland. På Ramundbergets Fjällgård kan du känna dig som hemma och bara njuta. Ramundberget ligger vid vägs ände, här tar vägen slut och är omgivet av riktiga fjäll!

Lugnet, tystnaden, magiska vyer, snötäckta fjäll, trevligt resesällskap och god mat och goda viner!

*Beroende på väder och vind.

Medlemspris

(bokningsavgift 1 000 kr/person)

Pris:
Medlemmar: 13 900 kr/person (dubbelrum)
Icke medlemmar: 15 900 kr/person
Tillägg för enkelrum 1 000 kr
Boka senast 31/10 och vinpaketet ingår

Reseperiod: 9-13 februari 2020

Avreseort: Stockholm, City Terminalen med möjlighet att ansluta på flertal orter på väg till Ramundberget. För de som eventuellt vill ordna sin egen transport till Ramundberget går det självklart bra även det. 

Detta ingår i priset:

 • Bussresa från Stockholm t/r
 • Boende i dubbelrum på Ramundbergets Fjällgård (enkelrumstillägg 1 000 kr)
 • Välkomstdrink ankomstkvällen
 • Frukostbuffé alla dagar
 • 3-rätters middagar (exkl dryck)
 • En 3-rättersmiddag som komponerats av Carl Jan Granqvist (exkl dryck)
 • Boka senast 31/10 och du får vinpaketet utan extra kostnad!

Aktiviteter som ingår i priset:

 • Guidad visning av Härjedalens Fjällmuseum
 • Kåserier med Carl Jan Granqvist
 • Vinprovning med Carl Jan Granqvist
 • Fjälltur med våffla, myrbär och kaffe/dryck
 • Pistvisning
 • Tillgång till spa, bastu och pool under hela vistelsen

Bokningsregler: 
1 000 kronor/pp betalas vid bokningstillfället. Slutbetalning ska ske senast 40 dagar före avresa, dvs 21 december 2019.

Vid avbokning tidigare än 40 dagar innan ankomst behåller vi anmälnings­avgiften. Från 40 dagar och fram till ankomstdag utgår ingen återbetalning. Inbetalda avgifter återbetalas ej. 

Här hittar du program för resan >>

Lägg i varukorgen

Vad är Smart Senior & Smart Seniorrabatter

Som medlem i Smart Senior får du tillgång till unika seniorrabatter och pensionärsrabatter för 55plus, seniorer och pensionärer. Exempel på rabatter du får tillgång som medlem i Smart Senior:

 • 25% rabatt vid köp av kompletta par glasögon hos Synoptik
 • 20% rabatt på ditt abonnemang hos Tele2 (åldersgräns 60 år)
 • Medlemsförsäkringar från If
 • Unika medlemsresor
 • Mängder av rabatter hos olika reseföretag
 • Rabatt hos Bilprovningen

Bli medlem här >>

Andra populära erbjudanden

Guldpartners - Exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >