Köttragu med pappardelle pasta | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
TISDAG 16 APRIL 2024
Dagens namn: Patrik, Patricia
Grattis alla 114 medlemmar
som heter Patrik, Patricia
Köttragu med pappardelle pasta och buffelmozzarella

Köttragu med pappardelle pasta och buffelmozzarella

Spara i dina favoriter

En av de godaste pastarätterna jag vet och en återkommande favorit hemma hos oss. Denna köttsås sköter i princip sig själv och är oerhört enkel att göra. Gör den med fördel tidigt på dagen eller till och med dagen innan och låt den stå i kyl tills du ska äta. Skillnaden när man gör på detta sätt jämfört med en vanlig köttfärssås är att du får fram betydligt mer smak.

Så här gör du:

  1. Skär köttet i kuber om 1x1 cm. Stek köttet i lite olja på hög värme så de får rejält med yta. Lägg det stekta köttet i en kastrull. Addera hackad lök, stjälkselleri och vitlök till kastrullen och fortsätt steka några minuter så grönsakerna svettas lite. Addera rött vin och låt koka ner till 1/3 återstår. Addera buljong, krossade tomater och örterna. Låt koka minst 2h men gärna 5h. Smaka av med salt om det behövs. När ragun är klar kan du med fördel krossa köttet lite med en sked eller en stomp så att köttet går sönder och blandas lite med såsen. Detta hjälper också till att göra såsen lite tätare.
  2. Koka pasta för de antal personer ni är i saltat vatten och häll av. Blanda ragun med pastan.

 

Servera pastan rykande varm och toppa med parmesan, mozzarellan och kanske lite hackad persilja. Detta är mat för hjärtat och du kommer älska det. 

Ingredienser

Receptet är för sex personer.

1 kg högrev
2 st gul lök
2 st stjälkar stjälkselleri
2 st vitlöksklyftor
3 dl rött vin
1 burk krossade tomater
5 dl köttbuljong
1 msk torkad timjan
1 msk torkad rosmarin
3 st lagerblad
1 st Mozzarella (gärna buffelmozzarella)
Parmesan (valfritt)
Valfri pasta (jag använde pappardelle)

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Lite tips!
Det malda köttet som finns i matbutiken idag är inte i närheten så smakrikt som en hel bit högrev, även fast det oftast är samma kött… säger dom i alla fall.

När det kommer till mozzarellan så gör du dig själv en tjänst att lägga de extra 5-10 kr det kostar för att få en fin buffelmozzarella istället för en vanlig. Krämigheten och smaken är värd varenda krona, jag lovar.

Resterna av ragun fryser du in och tar fram nästa gång du får gäster eller bara är hungrig på något gott. Ren kärlek.

Andra populära erbjudanden

Smart Senior
Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

Smart Senior
Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

Smart Senior
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Smart Senior
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.