Biff Rydberg med smörstekt kantarell | Smart Senior: Seniorrabatter & Pensionärsrabatter | Smart Senior
SMART SENIOR Logga in
TORSDAG 25 APRIL 2024
Dagens namn: Markus
Grattis alla 20 medlemmar
som heter Markus
Biff Rydberg med smörstekt kantarell och dijonnaise

Biff Rydberg med smörstekt kantarell och dijonnaise

Spara i dina favoriter

Att stirra ner på en tom tallrik med spår kvar av en Biff Rydberg är bland det värsta jag vet. Jag vill alltid ha mer! Denna rätt må vara enkel men tillfredsställelsen och lyckan efter en portion av denna lyxpytt är total.

Gör så här:

  1. Blanda äggula, dijonsenap, vinäger, svartpeppar, en nypa salt. Tillsätt oljan i en tunn stråle och vispa allt vad du kan tills oljan gått ihop med resterande ingredienser och bildat en krämig konsistens.
  2. Tärna potatis i valfri storlek och stek i panna i mycket smör tills gyllene. Lägg i ugnsform och håll värme i ugnen på 50 grader.
  3. Hacka lök och svetta i panna med mycket smör. Jag gillar att hålla löken mjukstekt men utan att få för mycket färg. Lägg bredvid potatisen i ugnsform och varmhåll i ugn.
  4. Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt.
  5. Riv pepparroten och hacka persiljan
  6. Stek eller grilla tärnad oxfilé på hög temperatur tills de fått en fin färg. Ett tips är att inte skära oxfilén för smått utan hålla det i lite större bitar. På detta sätt är det lättare att få en innertemperatur som inte är överstekt, om det nu inte är det man vill ha.

Lägg upp allt på tallrik i snygga rader och toppa med riven pepparrot, dijonnaise och persilja. Jag serverar denna med en kall lager vilket funkar både med och utan alkohol. Annars är ju ett glas rött aldrig fel heller. 

Ingredienser

Receptet är för två personer.

300-400 g oxfilé

4-6 st potatis av fast sort
3 st gula lökar
1-2 nävar kantareller
2 äggulor
2 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk neutral olja (typ raps eller solros, ej kallpressad)
Färskriven pepparrot efter eget tycke
1 kruka persilja
Svartpeppar
Smör att steka i

Bli medlem gratis!

Nästa steg >>

Jag serverar min Rydberg på ett något oklassiskt vis och struntar helt i den klassiska senapsgrädden. Istället serverar jag en dijonnaise till vilket ger exakt den krämighet som jag älskar.

En annan sak som piffar till är färskriven pepparrot vilket så vitt jag vet inte heller är standard.

Sist men inte minst kör jag också lite gyllenstekta kantareller som bekant är magiskt gott i alla sammanhang. Alla regler är till för att brytas så testa denna variant och du kommer bli precis lika förälskad i den som jag är. 

Vill du skriva ut receptet? Klicka här >>

Andra populära erbjudanden

Smart Senior
Höstig cheeseburgare med kantarell, lök och parmesan

En smakrik dubbelburgare med kantarell, lök och parmesan.

Smart Senior
Grillad caesarsallad med lök och grillad kyckling

Här är recept på en oklassisk caesarsallad med grillad sallad, grillad lök och grillad kyckling. Jag toppar dessutom detta med ett underbar fröcrunch med kokos och lite äppelsyrad rödkål.

Smart Senior
Matig sallad med grillad tonfisk, primörer och dijonnaise

En matig sallad med grillad tonfisk sommarens primörer, dijonnaise och massa annat gott.

Smart Senior
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.