Kalle Moraeus

undefined
Förutom att vara en Sveriges mest kända och folkkäre musiker, bland annat som medlem i Benny Anderssons Orkester, Orsa Spelmän och i rockbandet Hej Kalle så har han även hunnit med att spela i Kungliga Filharmoniska Orkestern, varit programledare för Så Ska Det Låta och Moraeus Med Mera. Och nu kommer han att följa med oss på Skepp & Skoj den 8-9 april. 


Du ska ju vara med på Smart Seniors kryssning Skepp & Skoj den 8-9 april. Vad ser du mest fram emot?
Att spela musik är ju mitt liv och att få uppträda tillsammans med mina musikkollegor är det bästa jag vet. På Skepp & Skoj har jag dessutom ynnesten att få uppträda tillsammans med begåvade Alexzandra Wickman. Hon är en lysande artist och låtskrivare och vi arbetar mycket ihop nu. Jag ser verkligen fram emot att få spela tillsammans med henne på kryssningen.

Vilken typ av musik kommer du att spela under kryssningen?
Det blir nog en hel del rock och countrymusik, så jag låter nog fiolen få stanna hemma denna gång. Det är ju en dansant publik vi hoppas möta så vi lär bjuda på en hel del kända rock- och countrylåtar, bland annat ett par Dolly Parton-hits. Dessutom kommer publiken få njuta av Streaplers, Hits of the 60’s med Hepstars och Svenne Hedlund, Clabbe och Lennie Norman, så det kommer bli en kul resa.

Musiken är ju ditt liv, har du alltid velat bli artist?
Nej, det kan jag inte säga men jag hade nog inget val. Det var musik eller möjligen kock, för jag älskar att laga mat. Jag var så dålig på allt annat, skolan gick uruselt och musik var det enda som jag kunde. Jag började spela redan mandolin vid 4 års ålder och fiolen kom in när jag var 7 år. Jag fick tidigt följa med min far på Orsa Spelmanslag. Då märkte jag att jag faktiskt kunde spela och följa med i många av de låtar som spelades. Musik är uppbyggt precis som ett språk och man lär sig att höra hur det ska spelas rätt.

När jag väl funnit att jag kunde spela blev det musikstudier i både Falun och Göteborg, vilket slutade med en plats i Kungliga Filharmoniska Orkestern och sedan startades Orsa Spelmän 1987. Därefter har karriären bara fortsatt.

Vilken typ av musik lyssnar du själv gärna på och var hämtar du din inspiration?
Det skiftar naturligtvis vad jag lyssnar på, jag försöker hänga med och lyssna på det mesta. Men amerikansk blues ligger mig varmt om hjärtat. När jag var ung lyssnade jag mycket på amerikansk intellektuell pop kan jag nog bäst benämna det som, som exempelvis Steely Dan och Crosby, Stills & Nash. Mina gamla vänner och jag träffas ibland och då plockar vi fram de gamla vinylplattorna och lyssnar i garaget. Jag brukar försöka åka till Nashville två gånger per år och då passar jag på att uppleva så mycket musik jag bara kan. Där spelas musik i varje gathörn och har man tur så får man sig en pratstund backstage med några legender som t.ex. amerikanske singer-songwritern Vince Gill som nu spelar i The Time Jumpers.

Utöver att vi får se dig uppträda på Skepp & Skoj, vad kan vi vänta oss från dig i framtiden?
Jag spelar nu med i ett bluesband, Kalle Moreaus & Torrvrål, tillsammans med musiker från bland annat Benny Anderssons orkester och Sven Ingvars. Jag och Putte Snitt sköter gitarr och sång, Olle Nyberg hörs på piano och orgel, Kire Mångs spelar trummor och Sveg Anders Olsson spelar bas. Det är verkligen superkul och har gett mig en extra växel. De senaste 1-2 åren har det känts fantastiskt kul att spela. Jag har nog aldrig varit så här bra heller, jag har aldrig övat och förkovrat mig så mycket som jag gör nu. Det här bluesbandet ger mig extra energi! Det känns fantastiskt att få möjlighet att gå tillbaka till mina musikrötter och spela blues som jag älskat sedan tonåren.

Tack för pratstunden Kalle! Vi ses på båten!

Vi ser naturligtvis mycket fram emot att få uppleva Kalle Moraeus på Skepp & Skoj den 8-9 april. Den här kryssningen vill du inte missa! Än finns det några platser kvar, men kontakta oss redan idag på tel: 08-666 33 33 för mer information och bokning. Läs mer om kryssningen här >>

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >