Christian Rudén – ny VD

Möt Christian Rudén, ny VD & en Smart Senior


undefined

Ålder: 56 år

Familj: Gift med Marita, 3 vuxna utflugna barn från tidigare relation (30, 28 och 24 år), 2 bonusbarn (21 och 18 år) som bor hemma. Dvärgschnauzern Lina och Maritas häst Pierina.

Bor i: Rönninge, söder om Stockholm

Intressen: Golf, skidåkning, musik, löpning, hästliv, mat & vin och allt socialt umgänge som gör livet underbart.

Favoritmotto: Fånga dagen

Christian Rudén har arbetat för Smart Senior under ett par år redan, i styrelsen och som rådgivare. Sedan en tid tillbaka har han tagit en mer operationell roll i företaget och är nu ny VD. I sin nya roll vill Christian utveckla erbjudandet till medlemmarna och dess partners ännu mer. Få fler att upptäcka Smart Seniors unika och starka koncept.


Du har nu arbetat som VD för Smart Senior en tid, hur har denna första tid sett ut?

Det har såklart varit mycket att sätta sig in i. Trots att jag arbetat i Smart Seniors styrelse under en längre och haft en god inblick i verksamheten så är det givetvis mycket att sätta sig in i rent operationellt i den dagliga verksamheten. Det har varit oerhört roligt, givande och lärorikt. Jag lär mig nya saker varje dag. Superkul!

Du är ju själv en smart senior, är det något du ser som en fördel i rollen som VD?

Ja, absolut. Jag vill, utifrån mitt eget perspektiv som senior, lyfta fram det härliga i att livet går framåt. Det innebär att det mesta än så länge bara blir bättre för varje år som går. Som person provar jag gärna nya saker, umgås med vänner, är nyfiken, reser, sportar, med andra ord jag njuter av livets goda.

För mig är det också viktigt att känna och visa respekt för allas lika värde, oavsett kön, ålder, sexuell läggning eller hudfärg. Vi seniorer är många. Vi är olika. Vi har olika intressen och vill leva här och nu. Många av oss är köpstarka, vi har tid och en massa ork. Därför känner jag så starkt att är vi värda att satsas på och prioriteras när företag vill sälja mer till konsument oavsett kanal. Fysiskt eller digitalt. Vi seniorer finns överallt. Jag vill tala om för alla som vill lyssna vad vi seniorer gör, vad vi gillar i form av rabatter och erbjudanden och vad våra partners så framgångsrikt gör för våra medlemmar.

Var ser du Smart Senior om ett par år, vad är din målbild som ny VD?

På kort sikt ska vi bygga en ny organisation och tillsammans utveckla vårt erbjudande till både våra medlemmar och våra samarbetspartners. Mitt långsiktiga mål är att vi inom några år ha 2-3 ggr fler medlemmar i Sverige, att vi har 2-3 gånger så stor omsättning med minst 10-15% marginal och att vi har lanserat Smart Senior på 1-3 nya marknader.

Du har ju en gedigen karriär bakom dig, som jag förmodar kommer vara dig till hjälp nu att nå dina mål med Smart Senior?

Jag har haft ynnesten att få arbeta med många fantastiska människor och företag genom åren. Jag har arbetat som säljare i 35 år och i ledande positioner i 30 år, bland annat som nordisk VD för Vi i Villa på Bonnier Publications AB, drivit en reklambyrå och senast arbetat som marknadsinriktad VD för ett nordiskt e-handelsbolag inriktat på abonnemang i fem år. Den media-erfarenhet jag fått, både som köpare och säljare av både gamla pappersmedier och digitala kanaler, av prenumeration, abonnemang, medlemskap och databaser har jag god användning för i min nya roll på Smart Senior. Jag gillar kommunikation och mänskliga relationer i alla dess former. Jag är övertygad om att jag får möjligheten att använda denna kunskap för att erbjudandet till våra medlemmar och samarbetspartners ska utvecklas än mer.

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >