Blossom Tainton Lindquist

undefined

När en liten baby drar sitt första andetag, så börjar det stora äventyret som kallas livet. Blossom Tainton Lindqvist satsar friskt och det nya året innebär många nya planer, on-linetjänster och träningsevent. Hennes stora glädje och drivkraft just nu är ett litet barnbarn och ett nytt projekt som startar i januari 2015.

En dag i oktober träffar jag Blossom för att prata om livet, jobbet och framtiden. Ute öser regnet ner och Blossom sitter i soffan mitt emot mig i en underbart färgglad tröja och strålar av livskraft, glädje och energi.

Musik, dans och träning

I över 40 år har Blossoms liv innehållit musik, dans och träning. Det började på Adolf Fredriks musikskola och med dansen i blodet (pappa är koreografen Graham Tainton) och en bra röst kom hon tidigt in på scenen och tog oss alla med storm, sen har det bara rullat på.

Mångfaldens kvinna

Blossom blev genast en efterfrågad artist och uppträdde bland annat med gruppen Hot’n’tot på Berns, 2002 vann hon Melodifestivalen med gruppen Afro-Dite och med TV-serien ”Toppform” blev Blossom allas vår specialist inom livsstil och hälsa. Hon blev en av landets första PT (personliga tränare) och vår egen fitnessexpert som slog ett slag för nyttig god mat, och att träna och röra på sig skulle vara roligt. Blossom har även gett ut en träningsvideo, föreläst om hälsa, välmående och stresshantering. Och 2005 utsågs hon till årets Julvärd i SVT. Listan kan göras lång på allt Blossom hunnit med. –Det är möjligheten jag har, att kunna växla mellan sång och träning som gör att jag inte tröttnar. Mitt jobb och mina stora intressen sammanfaller på ett mycket bra sätt och som gör det så roligt att arbeta. Faran kan vara att jag ibland tar på mig alldeles för mycket, säger Blossom.

Dags att tänka om och varva ner

    –Det senaste året har jag börjat fundera på vad jag ska bli ”när jag blir stor”. Det börjar kanske bli dags att lyssna på kroppen och öppna nya dörrar. Att varva ner lite, få njuta av att vi för två år sedan hittade vårt drömhus och att bara kunna öppna dörren till trädgården och andas frisk luft och ladda batterierna. Att gå långpromenader med hunden. Att umgås mer med familj och vänner och njuta med lilla barnbarnet Nala 4 månader. Jag fick då en idé om att starta något nytt, inriktat på on-linetjänster och träningsevent. Något som jag kan styra själv och få mer fritid. Jag tänkte, planerade och så kändes det till slut helt rätt, säger Blossom. Det ska vara enkelt att vara med, inte kosta så mycket men ändå kännas som att jag var en personlig tränare hemma hos var och en.

Tekniskt gammeldags

    –Tro mig eller ej, säger Blossom, jag är så otroligt gammaldags när det gäller tekniska nyheter. Är inte med på Facebook, tycker inte om att sitta framför datorn i timmar. Så när projektet kom till ett tekniskt skede var jag tvungen att ta proffshjälp. Det skulle ju läggas upp ett program som man lätt skulle nå i mobilen. Min son Kevin och duktiga medarbetare arbetar nu tillsammans med mig för att förhoppningsvis ha ”House of Blossom” (arbetsnamnet) klart i början av nästa år.

”House of Blossom”

Idén med ”House of Blossom” är att man helt enkelt ska kunna prenumerera på ett personligt träningsprogram. Man ska kunna det med sig i mobilen, till gymmet, hemma, på resan – ja överallt. När man blir prenumerant går Blossom igenom vad var och en har för problem. Kanske ryggont, skadade knän, ont i axlar eller nacke och sedan får man en personlig digital tränare till ett mycket bättre pris än när man bokar en personlig tränare på ett gym.

Julkonserter och träningsresor

Förutom Blossoms nya projekt väntar nu i december flera julkonserter i kyrkor runt om i landet där hon är med som gästartist. Hon kommer även att hålla hälso- och skönhetsretreat på Körunda Hotell under november. Det blir en träningsresa till Portugal och över jul och nyår beger sig Blossom till Thailand tillsammans med sin man och en av sönerna för en träningsresa. Livet ser bra ut för Blossom. Flytten till drömhuset för två år sen, att ha familjen omkring sig och nya spännande projekt. Och lycka till säger jag!

 

AV: EVA GOETHE – EN SMART SENIOR
SMART SENIOR • EXTRA SMART NR 4/2014 • NOVEMBER 2014
FOTO: HAMID ERSHAD SARABI

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >