Vandra, umgås och få ett rikare liv!

Vandra, umgås och få ett rikare liv!

 

Vandringar i stan och i skog och mark har fått ökad uppmärksamhet. ”Vandra, umgås och få ett rikare liv” är en uppmaning från vandringsgruppen Wednesday Walkers (WW), drygt 20 herrar i 65-80-årsåldern. De har vandrat i över åtta år och dokumenterat mer än 300 vandringar i Stockholm med omnejd. De erbjuder nu en startguide på hemsidan för hur just du som medlem i Smart Senior kan dra igång en vandringsklubb.

En som vet vad han talar om i dessa sammanhang är Hasse Johansson. Han var en av dem som grundade WW hösten 2012: ”Jag hade gjort en knäoperation och behövde ut och röra på mig. Tog kontakt med en god vän och vandrade Brunnsviken runt, ungefär tio km. Vi var bara två personer då. Inte hade jag en aning då om att vi var blivande vandringsaktivister!”.

Sen dess har Hasse gått igenom ännu en knäoperation och är fortfarande ’still going strong’. Klubben har vuxit i antal men nu släpps inga nya medlemmar in. På klubbens hemsida finns alla vandringar dokumenterade i ord, bild och karta, hur lång vandringen var samt en kort presentation av varje medlem.

Varje vandring arrangeras av en i gruppen som också kan välja ett tema, till exempel kyrkor, båtklubbar, Michelinkrogar, broar etc. ”En gång var vårt tema offentliga toaletter, en tur som tog oss runt stora delar av innerstan och slutade inte långt från Åsöberget”, säger Göran Sachs, självutnämnd kommunikationsansvarig i WW och fortsätter: ”Vi väcker faktiskt visst uppseende när gänget kommer gående. Många stannar och frågar vilka vi är.” Göran hoppas att det bland Smart Seniors medlemmar finns många som tar sig an uppgiften att skapa nya vandringsgrupper och få ett gäng att just vandra, umgås och få ett rikare liv!  

Vill du också starta en vandringsgrupp?

På Wednesday Walkers hemsida finns en starguide med tips på hur ni kommer igång med att bilda en vandringsgrupp.
Där finns även exempel på vandringar ni kan göra i Stockholmsområdet. 

Fotnot: Känner du igen skuggsymbolen i vår logotype? Javisst, du har rätt, det är ju Fantomen! Serien tillkom 1936 och då vet den trogne läsaren att nära han lämnade Djungeln och ville vara civil, kallade han sig alltid Mr. Walker.

Fotobyline: Wednesday Walkers, 2019

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >