Blossom Tainton Lindquist på Far & Flyg

undefined

Blossom Tainton Lindquist är artist och holistisk lifestyle coach. I över 40 år har Blossoms liv innehållit musik, dans och träning. Det började på Adolf Fredriks musikskola och med dansen i blodet (pappa är koreografen Graham Tainton) och en bra röst kom hon tidigt in på scenen och tog oss alla med storm. Sedan dess har karriären bara rullat på i. 2002 vann hon Melodifestivalen som medlem av Afro-Dite med låten ”Never Let It Go”. Nu driver Blossom en Resort & Spa anläggning på Gotland med fokus på hälsa, där yogan givetvis har en central roll.

 

Hej Blossom!
Du ska ju vara med på Smart Seniors resa Far & Flyg i oktober, vad kan medresenärerna förvänta sig av att se från dig?
Ja, det ska bli superkul att resa med Smart Seniors medlemmar till Spanien i oktober. Jag kommer bland annat att bjuda på en hel del soft, unplugged musikunderhållning tillsammans med min man under flera kvällar. Jag kan tänka mig att det blir en hel del gamla godingar i repertoaren, fast i softare versioner. Tänk dig After Beach-känsla helt enkelt.

Jag kommer också att hålla i några träningspass under veckan; att väcka kroppen till lite mjuk Morning Glory-yoga i soluppgången eller en återhämtande yin yoga i eftermiddagssolen. Ska bli jättehärligt!

Du verkar ha fullt med energi, hur hämtar du själv kraft?
Vi har nyligen flyttat till Gotland och det är här, vid havet och i naturen som jag hämtar kraft. Jag känner att jag har hittat min plats på jorden just nu och är nöjd med att få varva ned litegrann, även om uppstarten av den Resort & Spa anläggning som vi driver här på ”öjn” tar sin lilla tid och kräver självklart energi. Men det är bara roligt och ger också energi tillbaka! Självklart är träning och musik en stor del av mitt liv. Som 57-åring får jag lyssna mer på min kropp idag än tidigare, känna efter hur den mår och vad den behöver just idag för att må bra. Jag lider av artros och tränar därför upp styrkan i musklerna runt mina leder för att stärka upp kroppen där det tidvis är som stelast. Även yogan hjälper mig mycket. Om jag inte känner att kroppen riktigt orkar träna så ger meditation mig den kraft jag behöver. Den är superviktig för mig.

Far & Flyg tar er till Spanien, vad är dina favoritresmål just nu?
Jag har ju ynnesten att få se olika delar av världen i mitt jobb, på de musik- och träningsresor jag gör – vilket är helt fantastiskt. Dessa resor fyller just nu mitt behov av att resa. Jag har med åren blivit lite mer ”hemmakär” helt enkelt. Jag älskar att åka skidor och har en stuga uppe i Åre som vi tillbringar mycket tid i vintertid. I övrigt ger Gotland mig det jag nu behöver. Men en och annan weekendresa till storstäder lockar mig fortfarande. Rom har jag exempelvis inte varit på flera årtionden, så dit vill jag återvända. Och New York är alltid en stad att längta till.

Var kan vi förvänta oss att se dig i framtiden, förutom på Far & Flyg i oktober?
Jag fortsätter givetvis med mina träningsresor och events framöver, och mycket fokus ligger på att driva vår Resort & Spa anläggning här på Gotland där vi fokuserar på just hälsa med yogan som en central del. Här anordnar jag exempelvis träning med inriktning på åldersgruppen 45-65 år, eller ”Fab 55” som jag också kallar den. Vi anpassar vår träning till våra kroppar och även de krämpor som kan komma när man passerat 45 år, så som ex. ledbesvär i form av ex. artros, till klimakteriet med mera. 

Musiken kan jag inte leva utan och som tur är så är Gotland full av olika kulturevenemang. Jag är med i en mängd olika musikprojekt här på ön och får verkligen utlopp för alla mina behov inom musik och dans.

Livet går i ett lugnare tempo idag än tidigare, även om jag fortfarande lever ett mycket aktivt liv. Idag är jag bättre på att låta min kropp få bestämma tempot, utefter mina dagliga förutsättningar helt enkelt. Tack Blossom! Vi ser fram emot att träffa dig på Far & Flyg i oktober och ta del av soft musik och härliga träningspass. Till dess önskar vi på Smart Senior dig en skön sommar!

Smart Senior | juni 2019

 

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >