Ny standard inom Svensk whisky

Ny standard inom Svensk whisky

 

Nu i dagarna har deras första standardwhisky lanserats på Systembolaget – den kallas Box Dálvve och har redan tagit whiskyvärlden med storm. Dálvve är ett samiskt ord för vinter och det är just årstidernas växlingar, de långa ljusa somrarna och de mörka kalla vintrarna som har en avgörande betydelse för hur whiskyn mognar i Box lagerhus långt uppe i norr. ”När temperaturen varierar, från kanske minus 25 till plus 30 så händer massor i faten. De stora temperaturskillnaderna gör att whiskyn integrerar. Varma dagar tränger den djupare in i eken och när temperaturen sjunker drar den med sig mängder av smaker och mognad ut i spriten,” förklarar Thomas Larsson, som är vd för Box destilleri.

Traditionell och äkta whisky

Box Dálvve är en traditionell och äkta whisky. Den tillverkas enligt hantverksmässiga principer. Den moderna whiskyindustrins metoder är bannlysta, Box varken kylfiltrerar, vattnar ner till mycket låga alkoholhalter eller färgar sin whisky. Man accepterar inte att smaken justeras med industriella metoder. Box ger mäsken tid att jäsa, man producerar långsamt med hjälp av klassiska råvaror och man skyndar inte fram sin produkt. Man gör helt enkelt en äkta whisky. Box Dálvve är en fruktig och lite söt whisky med en lätt rökslinga med mycket kraft och karaktär.

Tillgänglig på systembolaget

”Det är vår signaturmalt, den kommer att säljas på många håll i världen och finnas tillgänglig på Systembolaget under lång tid.
Våra tidigare buteljeringar har raskt sålt slut, men Dàlvve kommer att fyllas på i den takt den säljs slut”, säger Thomas Larsson Box Dálvve kommer att buteljeras batchvis i 70-cl flaskor med helt ny design och förpackning. Den kommer att ha en alkoholhalt på 46% och ett pris på Systembolaget på 479 kr. Du beställer Box Dálvve via beställningssortimentet från och med den 7 november 2016: art nr 85124-01

undefined

SMART SENIOR • EXTRA SMART NR 4/2016 • NOVEMBER 2016

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >