Besök Box med whiskyproduktion i världsklass!

undefined

Den 4 juni öppnade besökscentret på Box Destilleri, Höga Kusten/Ådalen, för sommaren. På kort tid har det stolta whiskydestilleriet i Bjärtrå, ca 25 minuter från Höga Kustenbron, blivit ett whiskybegrepp att räkna med. Inte enbart för den uppmärksamhet hos både svenska och internationella experter som de tidiga utgåvorna har rönt utan också tack vare den fantastiska platsen vid Ångermanälven där destilleriet ligger.

Det nybyggda besökscentret ligger på en kulle strax ovanför destilleriet med en hänförande utsikt över älven och destilleriområdet. På den stora verandan i söderläge är det nästan oförskämt trevligt att skåda ut över det norrländska älvlandskapet med något gott på tallrik och i glas. Sommaröppet alla dagar i veckan – Under sommaren har vi öppet alla dagar i veckan. Guidade turer som visar hela vår verksamhet flera gånger per dag. Och om du vill kan du avsluta turen med en ”dram” för att bekanta dig med vår singelmalt. Vi serverar både lagad mat och härligt fika.

Jag tror många blir överraskade på ett positivt sätt när det kommer hit. Gästerna ska verkligen känna sig välkomna, berättar Catarina Molitor Sjöberg som är ansvarig Besök Box med whiskyproduktion i världsklass för Box besöksverksamhet. Här finns också en souvenirshop, ett litet whiskybibliotek på den mysiga hyllan en trappa upp. Box besökscenter har öppet hela sommaren fram till den 28 augusti. Under den intensivaste tiden under juli och halva augusti har centret öppet från kl. 10 till kl. 21 torsdag till söndag. Restaurang med lokala specialiteter – Vi har redan fått många förfrågningar så vi laddar upp för en riktigt intensiv sommar, tillägger Catarina.

Box guider tar dig med till alla delar av produktionen och besökarna får en inblick i hemligheterna bakom destilleriets prisade whisky.
I den mysiga restaurangen frestar köket med lokala specialiteter och olika teman. Dessutom är förstås baren fylld av destilleriets egen prisbelönta singelmaltwhisky. – Här kan du få prova riktigt unika saker, lovar Catarina. Vi hoppas att våra gäster lämnar Box med både ett fint smakminne både från mat och dryck och dessutom med en känsla av vad varumärket Box står för. Dessutom ligger vi ju bra till geografiskt för att försätta att utforska världsarvet Höga Kusten.

Välkommna!

Boka in din egna Whiskyprovning unikt erbjudanden för Smarta Seniorer >>

SMART SENIOR • EXTRA SMART NR 1/2016 • FEBRUARI 2016

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >