Populärt med lärarveteraner

undefined

”Gemensamt för våra lärare är att de älskar att hjälpa andra om möjligheterna finns” säger Per Dagergård, företagssäljare på Veterankraft i Stockholm Norrort och som står i nära kontakt med Veterankrafts lärarkår.

När Veterankraft ringde och frågade om jag på måndagar ville hjälpa till på en gymnasieskola som extra stöd till skolans elever behövde jag inte fundera länge säger en av de lärare som Per ordnat uppdrag åt. Att få göra det där lilla extra, hjälpa andra och få omedelbar kvittens på att man gjort något bra, sådant värmer i själen. Det var nog därför jag tidigt valde läraryrket, skrattar läraren. Mina måndagar på skolan har dessutom gjort att jag har fått nya vänner och jag känner att både elever, rektor och andra lärare uppskattar att jag finns tillgänglig på skolan. Läraren uppmanar verkligen andra pensionerade lärare att prova på, för de kommer inte att ångra det.

Hjälpa eleverna genom elevstöd

er Dagergård berättar att många gånger söker rektorerna äldre lärare som ska fungera både som extra resurs för eleverna men samtidigt som mentor för den övriga lärarkåren. Som elevstöd har Veterankrafts lärare vanligen ett eget studierum och hjälper mellan en till fyra elever samtidigt. Den hjälp som eleverna behöver handlar oftast om att färdigställa någon form av arbete, enskilt eller grupparbete, men det händer också att andra lärare frågar om Veterankrafts lärare kan hjälpa till i klassrummet.

Många företagsuppdrag

Aktuella uppdrag finns på Veterankrafts hemsida, www.veterankraft.se/veteran/ annonsplats och är till för alla som är intresserade av att jobba efter fyllda 55 år. Veterankraft har ett konstant inflöde av företagsuppdrag , har ett ständigt behov av lärare och socionomer men även uppdrag såsom chaufförer, ekonomer och fastighetsskötare. Privatpersoner får hjälp av Veterankraft med allt från hantverksuppdrag, trädgårdshjälp, städning och snöskottning vintertid.

SMART SENIOR • EXTRA SMART NR 2/2016 • MAJ 2016

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >