Nytt jobb? Trevligt med kollegor

Några kronor extra i plånboken lockar givetvis, men viktigast är alla trevliga kunder och att ha arbetskollegor”. Det är veteranerna Tommy Berglund och Marianne Lundberg rörande överens om. Båda jobbar åt Veterankraft i Västerås.

– Jag kikar på Veterankrafts hemsida, där alla aktuella uppdrag finns, nästan varje dag. Är det något jobb jag tycker verkar kul ringer jag kontoret, säger Tommy Berglund som haft en hel del uppdrag senaste året. Lediga uppdrag på Veterankrafts hemsida är öppen för alla som är intresserade av att jobba efter 55 år.

Tommys och Mariannes karriär hos Veterankraft började med ett fönsterputsarjobb tidigt i våras, flera mil utanför Västerås. – Det var en resa som ingen av oss kommer att glömma. Kunden bodde långt ut i skogen och GPS:en fungerade inte. Men med hjälp av telefonen och många skratt kom vi fram till kunden. Denna resa skrattar Marianne och Tommy ofta åt även än idag.

Efter första jobbet har de jobbat som kollegor på åtskilliga uppdrag , något som båda är mycket glada över. – Vi trivs verkligen tillsammans och dessutom trivs jag så jättebra med alla på kontoret, säger Marianne Lundberg. Både Marianne och Tommy försöker att vara med på kontorets olika möten. I december anordnades en dagsresa till Åland för alla veteraner och båda var med. – Det var jättekul. Vi försöker även att gå på månadsmötena, där får man bra information.

För Tommys del har jobbuppdragen skiftat. I somras jobbade han på ett ungdomshem. De behövde hjälp under semestertider med städning och diverse köksarbete. – Tommy blev oerhört uppskattad av kunden, berättar Leif Rohlin, platschef för Veterankraft i Västerås. Skiftande uppdrag Kontoret i Västerås har mycket skiftande uppdrag. Privatpersoner får hjälp av Veterankraft med allt från städning, barnpassning , ledsagning, trädgårdshjälp och snöskottning till olika hantverksuppdrag.

Dessutom finns det gott om uppdrag till företag. – Vi jobbar som lärare, anläggningsarbetare, vi hjälper till med flyktingar, skottar snö åt kommunen, täcker upp som kyrkogårdsvaktmästare, serverar begravningskaffe, sköter om bilarna i en bilpool, är fastighetsskötare och mycket, mycket mer, säger Leif Rohlin.

undefined

SMART SENIOR • EXTRA SMART NR 1/2016 • FEBRUARI 2016  

Guldpartners - exklusiva rabatter

Resepartners

Partners

Visa fler partners >