Brand Image

Torsk Grenoble med rödbetor

Torsken vi tillagar idag är en riktig höjdare. Stekt i panna med mycket fett så att den blir sådär härligt krispig runt kanterna.

På toppen lägger vi ett berg av nykokt rödbeta, kapris och friterad persilja innan vi slår över brynt smör över rätten. Oemotståndlig helt enkelt. Vill du hellre använda spätta eller annan fisk går det lika bra.


Så här gör du:

  1. Koka rödbetorna mjuka. Kyl ner i kallt vatten och dra av skalet med handen.
  2. Koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten.
  3. Krama ur vätskan ur kaprisen och tärna ner den kokta rödbetan.
  4. Häll lite olja i stekpannan och stek persiljan tills den fått färg. Låt den rinna av på papper. Tillsätt kapris och rödbeta och stek i olja några minuter. Tillsätt en rejäl klick smör (ca 100gr) och låt den smälta och bli lite nötig i färgen.
  5. Salta torskens båda sidor och vänd i mjöl på båda sidor. Addera en skvätt olja och en rejäl klick smör i en ny panna. Lägg i torsken och stek med skinnsidan nedåt på hög värme. Ös fisken med smöret i pannan under tiden tills den nästan faller sönder, då är den klar. 

Lägg fisken på fat och toppa med rödbetor, kapris, persilja och smör.

 

Ingredienser

Liknande rabatter