Brand Image

Ragu Bolognese med Salsicciafärs

Nu är det dags för mig att avslöja mitt hemliga knep när det kommer till den perfekta köttfärssåsen. Efter att du provat denna kommer du aldrig någonsin göra något annat igen, jag lovar.

Förutom så hög kvalité som möjligt på alla råvaror heter mitt ess i rockärmen Salsiccia. Blandningen mellan nötfärs och salsiccia i en bolognese är fullkomligt fenomenal och ger ett djup och smak som gör den oemotståndlig. Nu för tiden finns färdig salsicciafärs i vissa butiker, men hittar du inte det går det lika bra att köpa salsiccia i form av färska korvar och då dra av skinnet innan du tillagar dem. Otroligt gott blir det och jag tycker du ska testa detta redan nu till helgen.


Så här gör du:

  1. Stek salsiccia-färsen (om korv så dra av skinnet innan du steker färsen) med lite olja i en stekpanna. När salsiccian börjar få lite färg tillsätter du köttfärsen och steker den tills den får färg. Tillsätt hackad lök, vitlök och selleri och låt det svetta några minuter. Lägg allt i en större kastrull.
  2. Tillsätt rödvin och låt det koka i 5 min. Tillsätt körsbärstomaterna, köttbuljong och grädde. Låt puttra så länge du orkar, minst 1 timme skulle jag säga eller tills såsen fått bra konsistens.
  3. Hacka örterna och blanda ner i köttfärssåsen. Smaka upp salt och svartpeppar och låt det puttra i 10 minuter till.

Koka pastan och blanda såsen med pastan innan servering. Toppa med parmesan och hugg in.

 

Ingredienser

Liknande rabatter