Brand Image

Bikini med tryffelsalami och tapenad

Den spanska matkulturen passar mig verkligen som hand i handske då den oftast består av små, delikata rätter av stor variation. Denna lilla macka som spanjorerna valt att kalla bikini är en av mina stora favoriter.

Anledningen till det lite roliga namnet är helt enkelt inte svårare än att de skärs som en trekant och således ser ut som en bikini. Oavsett vad är de magiskt goda och fyllningen kan varieras i oändlighet. Viktigt är dock att less is more så fyll inte mackan med allt du tycker är gott utan håll det enkelt. Denna variant kör jag med tryffelsalami, Taleggio som smälter fantastiskt samt tapenad på svarta oliver. Försvinnande gott, jag lovar.


Så här gör du:

  1. Smöra samtliga fyra sidor av rostbröden. Lägg på alla ingredienser och stek bröden på medelvärme på båda sidor. Efter du vänt första gången kan du med fördel pressa ner bröden med ett tungt föremål eller stekspaden så att de pressas ihop något.

Skär toasten i trekanter och servera med valfritt tillbehör så som chips eller liknande.

Ingredienser

Liknande rabatter